Az ózon fertőtlenítő hatása

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja és ezáltal kiszűrhetővé teszi, amit a telítődött szűrőanyagról időszakos visszamosatással lehet eltávolítani. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.

Tisztítás természetes ózonnal

Az ózongenerátoros tisztítás legfőbb előnye, hogy az eljárás környezetbarát, melyhez semmilyen vegyszer nem szükséges. A folyamat nagy teljesítményű berendezésekkel történik, melyek ózont állítanak elő és annak segítségével pusztítják el a baktériumok és vírusok különböző fajtáit. Az előállított tisztító anyagot a készülék ózonlap segítségével állítja elő. A kialakult és kialakulóban lévő allergiát okozó atkák, pollenenek ellen is hasznos alternatív kezelést biztosít alkalmankénti környezettisztítás esetén, továbbá kiválóan alkalmazható penészmentesítéshez is.

Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, ami 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. A kellemetlen szagokat semlegesíti és megszünteti legyen az cigarettafüst, étel, vegyszer vagy dohos szag. Nincs olyan kórokozó mely ellen tud állni az ózon fertőtlenítő erejének. 

Fontos megemlíteni, hogy az ózongáz mérgező, viszont hamar lebomlik és a tisztítási folyamatot követő szellőztetés után a kezelt légtér teljesen biztonságos. 

Az ózonkezelési folyamat sokféle helyen használható, lakásokban, személygépjárművekben, ipari épületekben, éttermi konyhákban, orvosi rendelőkben, élelmiszerek tárolására használt helységek, eszközök sterilizárása, minden olyan helyen ahol szükséges a tiszta és baktériummentes környezet. 

 

Klímafertőtlenítés

A klímaberendezések folyamatos használata során a benne található szűrők elhasználódhatnak, valamint a rendszer belső részein letapadó szennyeződések sok kellemetlenséget tudnak okozni. Ezek képezhetnek kellemetlen szagokat és olyan allergiát (szemgyulladás, orrdugulás) kiváltó anyagokat juttathatnak a légtérbe a használat során, melyek akár további egészségügyi problémákhoz vezethetne.

Ezért fontos ezen rendszerek megfelelő karbantartása és tisztítása. Az általunk nyújtott vegyszermentes tisztítási mód ezekre a problémákra mind megoldást nyújt.

Penészmentesítés

A nem megfelelő szigetelés és a szellőztetés során kialakuló penészgomba megtelepszik minden olyan felületen, amely nyirkos, vízzel érintkezik vagy folyamatosan párának van kitéve. Az általuk kibocsájtott spórák a finom porral elkeveredve megtapadhatnak bárhol. A lakás légterében így akár a folyamatos belégzés mellett, allergiát, orrdugulást, köhögést és bőrirritációt vagy akár léguti megbetegedéseket, asztmás rohamot okozhatnak. Ezek alapján érthető, hogy a penésznek nincs helye az ember közvetlen környezetében.

Ózongenerátoros tisztítási folyamat során a penészgomba teljes mértékben elpusztul, az általa kiváltott negatív tényezőktől teljes mértékben megszabadulunk. Ahhoz, hogy az eredmény tartós legyen, kezelés után érdemes megnézni a szigetelést, valamint olyan kezelőanyagok használatát melyek megakadályozzák a penész újbóli kialakulását.

Szagtalanítás

Az eddig említett hatásai mellett, kiválóan alkalmazható szagsemlegesítésre. A már említett dohányfüst okozta szag, a pincék dohos szaga, a lakásban élő emberek vagy akár állatok által keltett kellemetlen szag mind megszüntethető ózonos tisztítás segítségével. A kellemes szagmentes légkör elengedhetetlen ahhoz hogy az ember közérzete teljes mértékben rendben legyen. Arról nem is beszélve, hogy a huzamosabb ideig fent álló kellemetlen illat beleivódhat a bútorok kárpitjába valamint ruhákba, párnákba, takaróba, minden szövet vagy bőr alapú anyagba.

Kárpittiszítás

A kellemetlen szagok mint például a cigaretta füst valamint a mindennapos használat során kaialkut állot szag, még megfelelő szellőztetés mellett is bent ragadhat a légterében, ez pedig huzamosabb idő után beleivódik a kárpitba.

Ózongenerátoros tisztítás segítségével, a megtapadt baktériumok, vírusok atkák, pollen könnyen eltávolíthatók, és a folyamat után a megfelelő szellőztetést követően, kellemes friss illatú, kórokozó mentes kárpit felületet kapunk.

A tisztításhoz használt eszköz nem csak személyautókban használható, a lakásban ugyanúgy megfelelő berendezés lehet a fertőtlenítéshez. Bútorokba, párnákba, függönyökbe, ülőgarnitúrákba az évek során beleivódott kórokozók, eltávolíthatók, a cigarettafüst által okozott kellemetlen nikotinos füst szag pedig teljesen megszüntethető, így biztosítva tiszta, és egészséges lakást.